BearingPoint's omfattende løsning ABACUS/Solvency II giver forsikringsselskaber over hele Europa en omkostningseffektiv løsning til indsamling, konsolidering, validering og afgivelse af SII-rapporter

København, 14. november 2011 – Konsulentfirmaet BearingPoint (www.bearingpoint.com) lancerede i dag sin ABACUS/Solvency II-rapporteringsløsning.

Solvency II betyder store udfordringer for forsikringsbranchen, da alle forsikringsselskaber, der opererer i EU, skal afgive en række komplicerede kvartals- og årsrapporter til de respektive EU-tilsynsmyndigheder i de enkelte lande (f.eks. Finanstilsynet i Danmark). De fleste forsikringsselskaber undervurderer, hvor kompliceret Solvency II-rapportering er; desuden er de eksisterende it-systemer ikke gearet til at opfylde Solvency II-kravene.

“Vi har oplever en markant stigning i klienter, som efterspørger rådgivning og løsninger, som kan hjælpe dem med at leve op til finanstilsynets nye, skærpede krav til kvartals- og årsrapporter i forbindelse med Solvency II . Samtidig er det vores oplevelse, at det kommer bag på mange af vores klienter, hvor store krav der stilles til den nye regnskabspraksis i denne sammenhæng,” udtaler Søren Ohm, som er adm. direktør for BearingPoint i Danmark.

BearingPoint har i tæt samarbejde med repræsentanter for forsikringsbranchen udviklet en fælleseuropæisk løsning til Solvency II, der dækker både standardkravene og de lokale tilsynsmyndigheders krav. Løsningen dækker alle Quantitative Reporting Templates (QRTs) (kvantitative rapporteringsskabeloner), der p.t. er defineret af Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger (EIOPA), og vil løbende blive opdateret med efterfølgende lovgivningsmæssige ændringer.

ABACUS/Solvency II-løsningen, der er baseret på den succesfulde, veletablerede ABACUS/DaVinci-teknologiplatform (der benyttes i stor udstrækning til lovpligtig rapportering inden for banksektoren) giver forsikringsselskaberne en række hovedfordele:

  • Stordriftsfordele: Lavere udviklings- og vedligeholdelsesomkostninger fordi løsningen kan anvendes af mange forsikringsselskaber
  • Løbende opdatering af systemet til konsolidering, validering og afgivelse af rapporter, så forsikringsselskaberne kan opfylde tilsynsmyndighedernes krav, efterhånden som de udvikles
  • Reducerede Solvency II-implementeringsomkostninger pga. udnyttelse af en defineret QRT-dataarkitektur
  • Fleksibilitet og brugervenlighed – så løsningen kan integreres med forsikringsselskabernes forskellige og komplekse it-landskaber
  • Et meget serviceminded supportteam og meget vidende konsulenter over hele Europa.
  • BearingPoint tilbyder en komplet serviceportefølje, der omfatter Solvency II-omlægningssupport, en professionel helpdesk og løbende tilpasninger af løsningen.

“Vi tilbyder mere end softwaredesign og -implementering,” udtaler Patrick Maeder, der er chef for BearingPoints forsikringssegment. “Vores løsning omfatter Solvency II-omlægningsupport og løbende tilpasninger af løsningen, som vi kan udføre hurtigt takket være vores tætte forbindelse med lokale tilsynsmyndigheder og forsikringsorganisationer.”

Juergen Lux, der er chef for ABACUS/Solvency II i BearingPoint tilføjer: ”ABACUS/Solvency II betyder, at BearingPoint er med helt fremme, når det drejer sig om lovpligtig rapportering i Europa. Vores hurtigtvoksende team består af næsten 100 personer, der er 100 % dedikeret til lovpligtig rapportering, og teamet suppleres af et stort netværk af Solvency II-konsulenter over hele Europa.”
BearingPoints ambition er at etablere ABACUS/Solvency II som branchestandard og planlægger en brugervenlig grænseflade på de europæiske hovedsprog.

Kontakt
For yderligere information, kontakt venligst:
Søren Ohm Povlsen, adm. direktør, BearingPoint Danmark
Mobil: 26696860
E-mail: soren.ohm@bearingpoint.com

About BearingPoint

BearingPoint delivers business consulting with management and technology capabilities. As an independent firm with European roots and global reach BearingPoint serves leading companies and public sector organisations world-wide to align and optimise processes, IT and operating models with business strategy. Driven by a strong entrepreneurial mindset and desire to create long-term partnerships, BearingPoint’s consultants are committed to delivering excellence and value to their clients. The firm’s approach to working with clients is highly collaborative and designed to improve business performance, from strategy through to execution. BearingPoint currently employs 3,200 people in 15 countries.
www.bearingpoint.com