Lataa

Julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 Suomi

Suomen julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 tuloksia leimasi vahvasti julkisten organisaatioiden välillä vallitsevat erot digitaalisessa kypsyydessä: tutkimuksen kärki- ja häntäpää ovat kaukana toisistaan, mikä heijastuu näiden organisaatioiden tarjoamien digitaalisten palveluiden laatuun.

Julkisen sektorin Digimenestyjät 2020 Suomi

Toimialatulokset

Alta löytyvät toimialakohtaiset tulokset; miten tutkimuksen eri toimialat pärjäsivät kokonaispisteissä ja digitaalisuuden ulottuvuuksilla sekä mitkä olivat toimialojen edistyneimmät julkiset organisaatiot. Valtion organisaatiot jaettiin prosessi- ja tieto-organisaatioihin. Prosessiorganisaatiot tarjoavat verkossa suoritettavia palveluita, kuten ajanvarauksia tai hakemusten lähettämistä. Tieto-organisaatioiden verkkosivuilla ei ole palveluprosesseja tai ne ovat huomattavan pienessä roolissa.

Valtion prosessiorganisaatiot

3.0

Kaupungit

3.0

Julkinen liikenne

2.6

Valtion tieto-organisaatiot

2.5

Sairaanhoitopiirit

2.4
erinomainen
kiitettävä
hyvä
tyydyttävä
välttävä
hylätty

Key findings

Tästä osiosta löydät yksityiskohtaisempia tietoja tutkittujen organisaatioiden digitaalisesta osaamisesta ulottuvuuksittain. Valitsemalla ulottuvuuden näet julkisten toimijoiden suoriutumisen tietyillä osa-alueilla sekä ulottuvuuden viisi parasta organisaatiota. Prosenttiluvut kertovat, kuinka suuri osa yrityksistä hyödyntää kyseisiä osa-alueita digitaalisissa kanavissaan.

Digitaalinen asiakaspalvelu oli suomalaisten julkisten sektorin organisaatioiden heikoin digitaalinen ulottuvuus. Toimialat ovat keskenään melko tasavertaisia, vain kaupunkien ja julkisen liikenteen saadessa tyydyttävän arvosanan.

Poimintoja

2020

FAQ-osio

67%

Live-chat

40%

Chatbot

12%

Clic-to-call painike

12%

Asiakaspalvelupalsta

2%

Finland top 5

 1. Espoon kaupunki 3.1

  Kaupungit, B2C
 2. Helsingin kaupunki 3.0

  Kaupungit, B2C
 3. Föli 2.8

  Julkinen liikenne, B2C
 4. Vilkku 2.7

  Julkinen liikenne, B2C
 5. Nysse 2.6

  Julkinen liikenne, B2C

Contact us

We use reCaptcha to secure our forms. This requires JavaScript enabled.

Complete all fields marked with an asterisk

Toggle master download

Downloads

Toggle search
Toggle location