Si hei til Øyvind! Han er vår rekrutteringsansvarlig og sørger for at vi ansetter de beste kandidatene til våre team.

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Som rekrutteringsansvarlig leder jeg BearingPoint i Norge sitt arbeid med å tiltrekke og rekruttere dyktige studenter, nyutdannede og erfarne til våre konsulent-team. Arbeidet mitt er variert og består av både strategiske og operasjonelle oppgaver, men handler i bunn og grunn om å bidra til at vi som selskap besitter kompetansen vi trenger i dag og i fremtiden.

En vanlig arbeidsdag kan for eksempel bestå av møter med rekrutterende ledere hvor vi diskuterer kompetansebehov, søk etter kandidater i ulike kanaler, vurdering av søknader, gjennomføring av intervjuer og planlegging av rekrutteringsarrangementer.

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

For å være i stand til å finne og ansette de riktige menneskene, er jeg nødt til å forstå hva jobben de skal utføre innebærer og hvilken kompetanse og egenskaper som kreves for å trives og lykkes i den. Som konsulentselskap jobber vi med et bredt spekter av problemstillinger hos små og store bedrifter i ulike bransjer.

Å være konsulent hos oss kan med andre ord innebære mye forskjellig. Dette gjør at jeg hele tiden må vedlikeholde og øke min forståelse for BearingPoint som selskap og tjenestene vi tilbyr, slik at jeg kan tilføre verdi i møte med kandidater, og for lederne jeg jobber for i BearingPoint. Dette er utfordrende, men også noe av det som gjør jobben så spennende. 

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

På mange måter. Min master i ledelse og organisasjonspsykologi har blant annet gitt meg en forståelse for hvordan mennesker tenker, føler og handler, og betydningen det har for prestasjon, utvikling, samarbeid og trivsel på arbeidsplassen. Denne forståelsen kommer utvilsomt til nytte i mitt arbeid med å «matche» riktig person med riktig jobb.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  1. Muligheten jeg har til å jobbe sammen med veldig flinke folk som spiller hverandre gode. Jeg lærer noe nytt hver dag av kollegaer som gladelig deler av sin kunnskap og erfaring. 
  2. Å tilføre verdi. For BearingPoint som selskap gjennom å ansette de riktige menneskene, men også for kandidater og kollegaer. Det er viktig for meg å være til nytte for andre, og bidra til at de lykkes, utvikler seg og trives på jobb.  
  3. Autonomi. Kombinasjonen av å ha et visst ansvar og friheten til å bestemme hvor, når og hvordan jeg håndterer dette ansvaret, er veldig motiverende for meg og en viktig grunn til at jeg trives i BearingPoint.

På hvilke måter er BearingPoint en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

Muligheten til å jobbe med mennesker som er svært faglig dyktige, som spiller på lag med sine kollegaer og som liker å ha det gøy på jobb, gjør BearingPoint til en veldig attraktiv arbeidsplass for meg. 

Intervjuet ble skrevet i regi av Studentum og ligger også ute på deres nettsider. Ta en titt her for å vite mer.