Hils på Kristoffer! Han er en av våre dyktige konsulenter i vårt Data Science & AI-team hos BearingPoint.

Hvordan vil du beskrive ditt arbeid og dine arbeidsoppgaver?

Jeg er konsulent innen Data Science & AI hos BearingPoint. Arbeidet mitt er delt i to: hva jeg gjør på prosjekt for kunder som har leid meg inn og hva jeg gjør for BearingPoint internt.  

På mine kundeprosjekter har jeg jobbet både med prosjektledelse og software utvikling rettet mot data og analyse. Blant annet har jeg vært med på å utvikle datahåndtering og analysefunksjoner som forbedrer verdsettingen av boliglån for norske bankkunder. I tillegg har jeg vært med på utviklingen av våre AI-produktløsninger, én av BearingPoint sine nye satsinger i Norge.   

Internt for BearingPoint er jeg blant annet ansvarlig for rekruttering mot NTNU, organisering av klatring blant de ansatte og kompetanseutvikling innen AI. 

Hva er det mest spennende og utfordrende ved jobben din?

Det beste med å være konsulent hos BearingPoint er at ingen dager er like og at man får jobbe med ting man interesserer seg for. En dag kan man være på rekrutteringsarrangement i Trondheim og den neste dagen diskuterer man maskinlæringsalgoritmer med en startup.  

Hos oss har vi en kultur for å gi tidlig ansvar til alle som begynner å jobbe her. For eksempel skal jeg snart lede et prosjekt vi gjør hos et spennende robotikkselskap. Da bruker jeg mye tid på jobb til å lære meg nye ting om IOT og maskinlæring i skyen. Dette sjonglerer jeg med planlegging av rekrutteringsarrangementer, kundemøter og faglige seminarer vi holder internt.

Hvordan bruker du utdanningen din i din stilling?

Mange sier at sivilingeniørstudiet er et studie hvor man lærer seg å lære. Jeg kan heldigvis også si at jeg bruker faglige ting jeg lærte under studiet i arbeidshverdagen. Min spesialisering var innen autonome systemer og computer vision (algoritmer som gjenkjenner objekter på bilder og videoer).

I satsingen vår på AI-produkter har in-house computer vision ekspertise vært sentralt og jeg har fått muligheten til å være med å ta større avgjørelser rundt våre veivalg. I tillegg har jeg etter ønske fått være involvert i prosjekter og kompetansearbeid som gjør at jeg kan fortsette utviklingen min innen AI og computer vision.

Hva er de tre viktigste tingene for deg i din jobb?

  1. Menneskene: Man bruker over 50 % av all våken tid på jobb og denne tiden blir mye bedre om man tilbringer den med hyggelige kolleger man trives med.
  2. Selvutvikling og kursing: Man er ikke ferdig utlært når man er ferdig som student. Å ha muligheten til å fordype seg og ta kurs innen sine interesseområder på jobben er et veldig viktig punkt for meg. 
  3. Tidlig ansvar: Jeg er veldig glad i å bli utfordret og dyttet utenfor komfortsonen, fordi det er da man utvikler seg mest. For meg er det veldig viktig å ha muligheten til å ta så mye ansvar man ønsker tidlig, samt at selskapet man jobber i har en flat struktur med kort vei til ledelsen.

På hvilke måter er BearingPoint en attraktiv arbeidsplass for deg å jobbe?

BearingPoint er et internasjonalt konsulentselskap med kompetanse innen teknologi, strategi og mye mer. For meg har de vært viktig å være et sted hvor jeg kan utforske nye arbeidsområder og kunne ta på meg internasjonale oppdrag ved ønske.

I Norge har vi et virkelig unikt arbeidsmiljø og alt blir tilrettelagt for at man skal ha en best mulig faglig og profesjonell utvikling. Jeg har fortsatt til gode å oppleve en bedrift hvor man har like stor grad av beslutningskraft og utviklingsmuligheter som nyansatt.

Intervjuet ble skrevet i regi av Studentum og ligger også ute på deres nettsider. Ta en titt her for å vite mer.