Hver sommer inviterer BearingPoint flinke studentene fra hele Norge til et spennende og givende Summer Internship! I år har BearingPoint vært arbeidsplass for elleve flotte studenter som har jobbet på spennende kundeprosjekt.

I tillegg har de deltatt på sosiale aktiviteter med BearingPoint-kollegaer og fått oppleve hvordan en arbeidsdag kan være for en konsulent i vårt Data & Analytics-team. Innspillet fra en av studentene, Markus, sier mye: «Det har vært fantastisk å endelig få brukt noe av det jeg har studert i praksis. En av de største grunnene til at jeg gleder meg til å dra på jobb er den mestringsfølelsen jeg sitter igjen med etter å ha knekt en kode, og det er ofte de flinke folkene i BearingPoint som hjelper meg å løse disse utfordringene. Den kombinasjonen av hjelpsomhet, omsorg og morsomheter dere har i BearingPoint skal man ikke ta for gitt!».

Hvorfor ta del i et Summer Internship?

Studentene har søkt et Internship hos oss av flere grunner. Det er god måte å bli bedre kjent, ikke bare med arbeidsoppgavene og livet som konsulent, men også med BearingPoint. Markus fortsetter og sier «Jeg søkte Summer Internship hos BearingPoint på grunn av muligheten til å lære, teste og oppleve livet som konsulent før jeg søker fast stilling etter sommeren.» En annen student, Hans Erik, hørte om Summer Internshipet gjennom en tidligere ansatt. «Jeg fikk interessen for selskapet gjennom en bekjent som hadde hatt internship i BearingPoint tidligere og snakket veldig varmt om det. Det virket også veldig spennende å jobbe i et selskap som vektlegger Data og Analyse innenfor IT.»

Hva har studentene jobbet med i år?

I år har vi hatt fem forskjellige prosjekter hos fire kunder, hvor et av de selskapene er startet av en tidligere BearingPointer. Ved å arbeide sammen med kunden får man et ordentlig innblikk i hvordan vår jobbhverdag er. Studentene har jobbet i team og blant annet samlet inn og analysert data, samarbeidet tett med kundene, vært med på møter, workshops og gitt presentasjoner. Tilbakemeldingene fra studentene viser at det å få mulighet til å jobbe sammen med kunder gir et annet perspektiv på det de lærer på skolebenken. «For meg er det beste ved å jobbe som konsulent i BearingPoint at jeg får erfare hvordan en arbeider med data og dataanlyse i praksis. Dette er ganske forskjellig fra mine erfaringer på studiet, der man ikke trenger å forholde seg til at løsningene skal produksjonssettes, og dermed ikke behøver verktøy slik som Azure Machine Learning eller Google BigQuery. Hos BearingPoint har jeg fått erfaring med slike verktøy, ved å jobbe på et kult prosjekt om objektdeteksjon i bilder, og det setter jeg stor pris på» sier NTNU-studenten Jim. Isabel legger til «Faget jeg har fått mest bruk for i jobben har vært «Principles and Techniques of Data Science» som jeg tok på utveksling på Berkeley denne våren. Dette faget ga meg en bred intro til Data Science generelt, og gjennom sommerjobben har jeg fått bygget videre på noe av det jeg lærte og anvendt det i en reell business case, noe som har vært veldig gøy.»

Hvordan har det sosiale miljøet vært?

Å være Summer Intern er ikke bare å sitte foran en skjerm! Våre Interns deltar på flere aktiviteter utenfor jobb, som gir dem et innblikk i hvordan det er å være en del av et inkluderende, hyggelig miljø. Det har blitt med på middager, sportslige og kulturelle arrangementer sammen med både nyansatte og «gamle» BearingPointere og planlagt egne kvelder for å styrke team-følelsen. BearingPoint-verdien Teaming var spesielt viktig for Erlend. «Teaming er den verdien som har vært mest synlig gjennom sommeren. Det gode miljøet dyrket av alt det sosiale som foregår i Bearingpoint har stor overføringsverdi til arbeidet man legger ned på prosjekt.» Mens Marthes beste minne fra BearingPoint var ikke så lett å velge: «Utenom solfylte lunsjer på terrassen synes jeg det var spesielt gøy på DA-middag og interngames - det er tydelig at BearingPointere vet å kose seg!».

Hvorfor søke Summer Internship hos BearingPoint?

"Dyktige og hyggelige folk!", sier Isabel. Hos BearingPoint gjør vi alt vi kan for å legge til rette for en faglig sterk og innholdsrik sommer. Alexander summerer «Jeg kommer til å minnes helheten i opplegget. Vi har følt oss som helt vanlige nyansatte hos BearingPoint. Vi har jobbet med et prosjekt ute hos kunde, som en del av et allerede gående team. I tillegg har vi fått tildelt faddere for å bli bedre kjent med dem, som er et veldig flott initiativ. Vi har også fått være med på drøssevis av sosiale arrangementer, både sammen med interns og øvrige ansatte. Alt i alt et veldig gjennomført og godt planlagt internship, tilrettelagt slik at vi studenter kan få et virkelighetsnært innblikk i hvordan konsulentlivet kan være.»

Høres dette ut som noe for deg? For sommeren 2023 søker vi nye studenter. Søknadsfrist er 1. oktober.

Ved spørsmål kan du ta kontakt med Agnete Olsen på e-post agnete.olsen@bearingpoint.com eller telefon +47 476 54 714.

Author

Sheila-Mari Petersen
Operational Support at BearingPoint Norway

 

Would you like more information?

If you want to get more information about this subject please get in touch with our experts who would be pleased to hear from you.

  • Øyvind Grimstad
    Contact me