Toggle search
Toggle location

Management och IT-konsultfirman utökar sina strategiska partnerskap och stärker sitt fokus inom digitalisering och FinTech

Stockholm den 27 april, 2017 – Som del av BearingPoints Venture aktiviteter har de investerat i Oslo-baserade och nystartade Tribe. Tribe är ett försäkringsbolag som har utvecklat en innovativ affärsmodell  och IT försäkringsplattform. Den gör det möjligt för kunder att få till enkla och rimliga försäkringslösningar genom förtroendet inom sina nätverk av vänner och familj. BearingPoint och Tribe kommer att ingå ett långsiktigt partnerskap för att utöka sina respektive tjänsteportföljer.

Tribe bestämde sig för att förändra försäkringsmarknaden baserat på ett enkelt koncept: försäkringskunder förstår mycket mer om bra och dåliga risker i sina sociala nätverk än traditionella försäkringsbolag gör. Med hjälp av sin egna skräddarsydda försäkringsplattform erbjuder Tribe sina kunder betydande rabatter baserat på förtroendegraden mellan sina nätverk av vänner och familjer, så kallade "tribes", samtidigt som komplexiteten i försäkringsprodukter och tjänster elimineras.

Utöver den finansiella investeringen så kommer BearingPoint även att stödja Tribes affärsutveckling med hjälp av sin omfattande erfarenhet inom försäkringsbranschen samt kompetens inom digital transformation, avancerad dataanalys och regelverk.

Tribe är ett spännande företag med en innovativ affärsmodell som kommer att berika vår befintliga tjänst- och produktportfölj inom digital transformation, plattformar och försäkring. Att identifiera och samarbeta med lovande företag är en viktig del i vår globala strategi. Det gör det möjligt för oss att vara en del av och forma innovativa trender och ta tillvara viktig kompetens och erfarenhet, vilket i sin tur hjälper oss att stödja våra kunder på bästa möjliga sätt.

Patrick Palmgren, Chief Development Officer på BearingPoint

 

Vi är väldigt glada över att ha BearingPoint ombord som investerare och partner. BearingPoint är en given partner för oss då vi tror att de kan bidra till vår framgång både på strategisk och operativ nivå. Att lyckas med ett nytt försäkringskoncept kräver att man lyckas med både IT, koncept och marknadsföring. BearingPoint har enorm kunskap inom IT, processer och koncepttänkande, och de kan även vara rådgivande gällande att ta vår IT-plattform och produktkoncept utomlands. Vi är övertygade om att BearingPoint kommer att bidra mycket till vår utveckling både i Norge och internationellt.

Rune Brunborg, Chief Executive Officer på Tribe

Om Tribe
Tribe Venneforsikring AS, med huvudkontor i Oslo, erbjuder enkla och rimliga försäkringslösningar baserade på erfarenhet och förtroende i väletablerade sociala nätverk.

För mer information, besök gärna: tribe.no

Om BearingPoint
BearingPoint är en oberoende global management och IT-konsultfirma med europeiska rötter och tre affärsenheter: Consulting, Solutions och Ventures. Consulting är den rådgivande verksamheten: Solutions tillhandahåller lösningar och verktyg för digital transformation, regulatory technology och avancerad data analys; Ventures driver finansiering och utveckling av nystartade företag. BearingPoints kunder inkluderar många av världens ledande företag och organisationer. Företaget har ett globalt konsultnätverk med mer än 10 000 medarbetare som hjälper kunder i mer än 75 länder att nå mätbar och bestående framgång.

För mer information, besök gärna:
Webbsida: www.bearingpoint.com
LinkedIn: www.linkedin.com/company/bearingpoint
Twitter: @BearingPoint

Presskontakt
Anna Lindholtz
Senior Manager, Communications
Tel. +46-73-3211652
Mail: anna.lindholtz@bearingpoint.com