Mitt namn är Anton Lundqvist och jag jobbar som Business Consultant inom Strategy & Operations-teamet i Stockholm. Min karriär på BearingPoint inleddes dock nere i ”Sunny South” (Malmö) efter att jag hade avslutat mina studier i Lund. På fritiden gillar jag att hålla på med uthållighetssport och jag har nyligen startat en löpargrupp för vänner och bekanta.

Berätta om din bakgrund

Efter att ha tagit studenten i Uppsala passade jag på att jobba och resa i Spanien och Norge innan det var dags för Industriell ekonomi i Lund. Tiden i Lund fyllde jag (utöver plugg) med engagemang i Sektionen för Industriell Ekonomi där jag bland annat satt som ordförande. Jag passade även på att göra ett antal utbyten och praktiker i länder som Kina, England, Chile, Nederländerna och Japan. Med examen i hand började jag jobba på BearingPoint i Malmö där jag bland annat fick chans att jobba i Sveriges då största transformationsprojekt inom offentlig sektor. Efter en kul och lärorik tid i Malmö bytte jag sedan kontor och flyttade till Stockholm där jag nu bor med min flickvän.

Vad för slags projekt jobbar du med just nu?

Just nu sitter jag på ett projekt inom Supply Planning där jag bland annat hjälper kunden med att kartlägga och etablera processer inom sin danska verksamhet. Samtidigt supporterar jag i implementeringen av ett digitalt verktyg för prognosframtagning.

Vad ser du för trender inom just ditt område?

Det oroliga omvärldsläget och en stigande inflation innebär utmaningar för många företags förmåga att ta fram bra försäljningsprognoser. Det är inte längre möjligt att förlita sig på historisk data i lika hög utsträckning och antaganden som tidigare var självklara behöver ifrågasättas. Då vi ser ut att vara på väg in i en lågkonjunktur blir detta för många företag extra kritiskt för att inte binda kapital i onödan och samtidigt inte missa försäljning. Oroligheter i försörjningskedjor innebär dessutom högre krav på prognoserna för att kunna säkra tillgång till kritiska komponenter mer proaktivt.

För att hantera detta kan företagen bland annat se över sina befintliga processer och systemstöd. Detta för att säkerställa transparens och kommunikation inom företaget där olika avdelningar jobbar med och i samma prognos. Om företagen lyckas hantera detta på ett bra sätt kan det bland annat, utöver bra prognoser, medföra synergier i form av bättre övergripande koll på sin data.

Har du något bra ordspråk du gärna lever efter?

Jag vet inte om det kvalar in som ett ordspråk men jag försöker ofta ha 80/20-regeln (paretoprincipen) i bakhuvudet för att öka min dagliga produktivitet. Denna regel/princip innebär att 80% av resultatet kommer från 20% av aktiviteterna.

Bok/podd du lyssnar på eller läser just nu som du kan rekommendera till andra? 

Läste precis klart ”Peak: Vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, definitivt läsvärd! Favoritpoddar just nu: Alex & Sigge, Europapodden, Maratonlabbet, Filip & Fredrik och Digitalpodden.

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Att få jobba med trevliga och kompetenta kollegor i en främjande kultur.