Mitt namn är Ershad Taherifard, och jag jobbar som Business Consultant inom Technology-teamet i Stockholm. Jag har jobbat i gränslandet mellan teknik och management under hela min professionella karriär. Eftersom jag studerat maskininlärning valde jag att börja jobba med Data & Analytics och Robotics direkt efter universitetet men är nu mer intresserad av att jobba med ledningsfrågor. 

Beskriv din bakgrund

Jag har en Civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från KTH, och under min studieperiod fick jag möjligheten att åkta på utbyte till Singapore för att studera på National University of Singapore. Utöver det har jag även skrivit min kandidatuppsats i Norra Irak genom Minor Fields Studies som är ett SIDA-finansierat projekt. 

Vad för slags projekt jobbar du med nu?

Just nu är jag med och stöttar en kund i sin transformationsresa i rollen som PMO support. För att kunna möjliggöra morgondagens affär behöver bolaget lämna bakom sig sin legacy och istället lyfta blicken för vad som är framtidens systemlandskap.

Vad ser du för trender inom just ditt område?

Digitaliseringen fortskrider i oförminskad fart och vi ser allt fler innovativa produkter lanseras på marknaden, förändrade kundbeteenden och ökade krav på sömlösa användarupplevelser som tvingar bolagen att utveckla sina värdeerbjudanden. Det är inte alltid lätt att navigera i en omvärld som är i ständig rörelse. Mot bakgrund av detta har det blivit än viktigare att hitta arbetsätt som möjliggör snabbt och flexibelt värdeskapande. Allt fler bolag inser detta och försöker därför ha ett agilt förhållningssätt till förändring, problemlösning och till andra människor.

Bok/podd du lyssnar på eller läser just nu som du kan rekommendera till andra?

Främlingen skriven av Albert Camus. 

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Att få jobba med både teknik och management i projekten är stimulerande.