Jag heter Jakob och jobbar som manager inom Tech-teamet i Stockholm. Jag är uppvuxen i Ö-vik men hamnade i Stockholm efter studier i Uppsala. Jag bor i hus med fru och våra tre barn. Mycket av min fritid handlar just nu om huset (t.ex byggde själv en altan i somras) och familjen eftersom vi har en 4-mån bebis här hemma.

Beskriv din bakgrund

Jag är Civilingenjör inom IT i botten och har med undantag för en kort avstickare på en startup bara jobbat som konsult. Dock var jag mina första år långt nere i tekniken och utvecklade olika system. Jag har ett brett intresse för områden där teknik är en viktig aspekt och har egentligen genom hela min karriär uppskattat och sökt mig mot variationen av projekt.

Vad för slags projekt jobbar du med just nu?

Just nu stöttar jag ett större sjukhus med en utrullning av ett patientnära journalsystem. Jag har ett övergripande ansvar men jobbar nära en kollega som driver flera av våra projektströmmar. Det är många olika typer av verksamheter och som dessutom ofta är öppna dygnet runt, som ska implementera systemet och anpassa sina arbetssätt.

Vad händer inom Tech just nu?

Jag tror ingen missat GenAI som är hetare än solen just nu. Det bara sprutar ut nya häftiga tjänster som är baserad på den tekniken. Jag försöker att använda dessa tjänster så mycket det bara går och då framförallt Bing Chat enterprice som bygger på GPT4. Dock får vi inte glömma att det är en språkmodell och inte en faktabok…

Mycket pengar flödar till AI just nu och detta kommer leda till att vi får se massor av häftiga produkter framöver även utanför området GenAI. Dock gäller det för företag och myndigheter att hänga med i regleringar då det är lätt att göra fel.

Har du något bra ordspråk/motto som du gärna lever efter?

"Allt går att lösa”

Bok/podd du lyssnar på eller läser just nu som du kan rekommendera till andra?

Pod: 1. Lex Friedman har många bra intervjuer där man tillåter sig att tillbringa mycket tid på intressanta ämnen.  2. Macrorådet för att bättre förstå den tid vi lever i.

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Alla kollegor, stor frihet och prestigelöst