Jag heter Johan Hammers och jobbar sedan drygt fem år tillbaka i Strategy & Operations-teamet i Stockholm. Jag är uppvuxen i Linköping men bor nu på Kungsholmen. Med en uppväxt som innebar mycket tid på tennisplanen försöker jag idag hålla igång mitt intresse för racketsport även om det oftare blir Padel, Squash och Badminton än tennis. Utöver det gillar jag att nörda ner mig i matlagning och testa nya tekniker, ingredienser och recept.

Beskriv din bakgrund

Jag har en Civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Linköpings Universitet från 2018v och började därefter i, vad som då hette Operations-teamet, på BearingPoint. Under min tid på BearingPoint har jag fått möjlighet att exponeras mot olika branscher, kunder och funktionella områden. Mitt primära fokus har dock legat inom Fuel Retail (Läs: Bensinmacksbolagen) och hjälpt en av våra kunder i deras transition att kunna erbjuda mer hållbara drivmedel till sina kunder. Detta genom att vara med att bygga upp deras affär och organisation kring elbilsladdning, både genom att sälja laddboxar, installation och tillhörande tjänster till privat- och företagskunder men även genom att utnyttja deras befintliga stationsnätverk för att bygga upp ett publikt nätverk där vem som helst med en elbil kan ladda.

Vad för slags projekt jobbar du med just nu?

Just nu är jag i ett projekt där vi hjälper en av våra kunder att implementera ett nytt finanssystem som ska ersätta gamla legacy-system för att dels öka effektiviteten i finansprocesserna och för att möjliggöra nedstängning av de föråldrade systemen. Min roll innebär att jag sitter med i programledningen och driver olika projektströmmar för att säkerställa att vi har progress genom att koordinera att vi prioriterar rätt och har rätt personer i rätt möte i rätt tid för att lösa de dagliga utmaningarna i projektet.

Ser du några specifika trender/utmaningar/möjligheter inom ditt område?

Utifrån ett eMobility (elbilsladdnings)-perspektiv upplever jag att många aktörer på marknaden idag står inför utmaningen att kunna skala upp sina affärslösningar i samma takt som marknaden växer. Om jag går tillbaka till diskussioner vi hade för tre år sedan pratade man om alla coola tekniker som skulle bli verklighet fram tills idag och hur det skulle lösa alla problem. Tre år senare står marknaden fortfarande utan majoriteten av de teknikerna och grundfrågan är ”hur bygger vi effektivitet i våra interna processer när volymen skalar upp samtidigt som vi erbjuder en smidig laddupplevelse för våra kunder oavsett om de laddar hemma, på arbetsplatsen eller publikt?”. Den aktör som löser den frågan kommer bli en spelare att räkna med på marknaden framgent.

Har du något bok- eller poddtips?

Just nu ligger bokläsandet dessvärre lite på paus. När det gäller poddar blir det ofta ”Tombola Podcast” med Carl Stanley och Marcus Berggren när jag behöver ett gott skratt eller ”Krigshistoriepodden” som är en bra mix mellan utbildning och underhållning om man vill nörda ner sig i krigshistoria utan för stora inslag av glorifierande av krig.

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

En fantastisk mix av trevliga, smarta och hjälpsamma kollegor tillsammans med att jag blir utmanad på daglig basis i roliga projekt hos våra kunder.