Jag heter Jonna Almstedt och jobbar som Manager inom Strategy & Operations-teamet i Stockholm och är drivande i att bygga upp vår Customer & Growth serviceline här i Sverige. Jag bor i Saltsjöbaden utanför Stockholm med min familj och vi lever alla ett väldigt aktivt liv. På fritiden umgås jag med vänner, familj, reser och sportar mycket. Jag har ett stort idrottsintresse, spelar både padel, tennis, cyklar MTB, springer och kör crossfit. Som familj seglar vi mycket på somrarna och älskar att åka skidor. Som person är jag väldigt nyfiken på livet, har ett motto att säga "ja" till det mesta. 

Beskriv din bakgrund

Jag är ekonom i grunden och har nästan 20 års erfarenhet från affärsutveckling, strategi- och förändringsarbete från olika bolag inom Retail och fin-tech. Jag drivs av att jobba kundorienterat! Att förstå kundens behov ser jag som avgörande för varje företags långsiktiga framgång, och kundfokus bör genomsyra hela organisationen, företagets kultur, ända upp till ledningsnivå. Jag imponeras av företag som har en stark koppling till kunderna och använder kundinsikter för att forma kunderbjudandet, och som förstår att kundupplevelsen är en viktig del för att öka både konkurrenskraft och hållbar lönsamhet. 

Senast kommer jag från ett entreprenörsdrivet fintech-bolag som tillhandahåller finansiella tjänster. Mitt uppdrag där var att bygga en CRM-grund, utveckla en CRM-strategi med fokus på kundtillväxt och en omnikanal kundupplevelse. Insikter jag tar med mig därifrån, för att lyckas med utveckling av kunderbjudandet och kundupplevelsen i en utpräglad produktorganisation kräver ett sömlöst teamwork mellan marknad, produktutveckling och tech.

Vad för slags projekt jobbar du med just nu? 

Jag jobbar primärt med kundstrategier och allt som rör kundupplevelsen, hjälper bolag att navigera förändringsprocesser och skapa rätt förutsättningar att överträffa kundens förväntningar. Just nu jobbar jag främst med affärsutveckling, där mitt huvudsakliga fokus är att förstärka och växa vår Customer & Growth serviceline i Sverige. Vi behöver stärka vår position på marknaden, visa att BearingPoint har erfarenhet och kompetens inom området Customer & Growth. 

Vi kommer att satsa mer på marknadsföring under 2024 och lägga ännu mer fokus på säljaktiviteter. Vi behöver jobba mer proaktivt och strategiskt när det gäller att bygga relationer med kunder och partners.

Hur ser trender/utmaningar ut inom ditt fokusområde?

Just nu händer det väldigt mycket inom kundupplevelse (CX) och alla spännande möjligheter med AI. Kundupplevelsen är ett väldigt brett område och kundens förväntningar är i ständig förändring och utveckling. Med AI:s hjälp öppnar vi t.ex upp för ännu mer hyper-personaliserade kundupplevelser där vi kommer kunna förutse kundens behov och önskemål innan de ens uttrycker dem själva. Och med AI:s förmåga att analysera stora mängder data och dra insiktsfulla slutsatser, kommer varje kundinteraktion kunna bli än mer relevant, personlig och effektiv. Men det kommer krävas en omställning hos företagen för att nå dit. 

AI är fortfarande ett väldigt okänt och outforskat område för många, och företag behöver bestämma sig för att vara med på AI-resan och sätta en strategi för det, ställa sig frågan var AI verkligen kan skapa värde, effektivisera och förenkla nuvarande arbetssätt. Och på den här resan vill vi såklart vara med och stötta bolagen. Företag som har en bra struktur på sin data och nyttjar den senaste tekniken inom AI och IT-landskap kommer ha ett försprång på den här resan, att snabbare kunna anpassa och förbättra sina tjänster, produkter och processer. 

Samtidigt som alla dessa nya tekniker inom AI, AR och VR erbjuder nya spännande möjligheter, behöver vi också vara medvetna om riskerna. AI ger inte alltid fullständiga svar, kvaliteten behöver granskas och det finns GDPR utmaningar. Vi får heller inte glömma att personliga möten med kunderna är fortfarande avgörande för att skapa starka relationer – automatisering och avatarer löser inte allt och passar inte in överallt.

AI tekniken är en enorm tillgång men vi måste samtidigt vara varsamma. Att väva in AI i våra egna tjänster och offerings på ett smart och enkelt sätt är något jag ser fram emot att vara en del av att driva och utveckla. 

Kan du tipsa om någon bra film, serie eller bok?

Jag lyckas bättre med mitt bokläsande under sommaren, men den senaste boken jag läste som jag verkligen kan rekommendera är Je m’apelle Agneta. Den väcker tankar kring hur man vill leva sitt liv och att våga göra en förändring. För att varva ner, föredrar jag just nu att titta på en bra serie. Jag har precis avslutat Lessons in Chemistry, väldigt bra! 

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Det bästa med att jobba som konsult och på BE är möjligheten att lära känna så många olika typer av företag och branscher och alla smarta, härliga kollegor.