Mitt namn är Patrik Karlsson, och jag jobbar som Manager inom vårt Data & Analytics-team och utgår från vårt Malmö-kontor. Efter 6 år på Stockholmskontoret flyttade jag hösten 2022 ner till Skåne tillsammans med min sambo, där vi bor i en lägenhet i Limhamn. Fritiden spenderas till stor del på olika konserter och andra kulturevenemang, och jag har under de senaste åren (COVID inkluderat) haft ett snitt på cirka 2-3 event per vecka. Jag lägger också mycket tid på att spela musik på egen hand, och är bland annat med i coverbandet BarnKids vid sidan om, som spelar både mer och mindre seriös country- och folk­musik.

Beskriv din bakgrund

Jag pluggade civilingenjör inom Industriell Ekonomi i Lund, och hann med en utbytestermin i Waterloo i Kanada samt ett extra år där jag läste filosofi, retorik och psykologi för att vidga mina vyer. Jag började sedan på vårt Stockholm-kontor i Technology-teamet direkt efter examen 2016, men har sedan dess gått mer och mer åt Data & Analytics-hållet och arbetat med att utveckla denna del av vår verksamhet i Sverige, som sedan några månader tillbaka har blivit ett eget team.

Vad för slags projekt jobbar du med just nu?

Under min tid på BearingPoint har jag hunnit med flera olika projekt i många olika branscher. Initialt var det mycket fokus på projekt inom hälso- och sjukvård både i Sverige och utomlands, men det har på senare tid kompletterats med projekt hos företag inom produktion och retail i Sverige. Även om dessa projekt har innefattat flera olika områden, så har en röd tråd ofta varit arbete med att kartlägga förstå nuläge och önskat framtida läge, oavsett om det rör sig om processer, databehov, systemstöd eller verksamhetsfrågor.

Just nu jobbar jag framförallt mot 3 olika projekt. Dels mot ett av de stora svenska företagen där jag jobbar med deras processer, IT- och datastrategi, främst kopplat till deras inköpsplanering och hantering och rapportering av hållbarhetsdata och dokumentation. Jag jobbar också i ett projekt som fokuserar på rapportering och datadriven projekt- och programstyrning inom hälso- och sjukvården. Utöver detta har jag även nyligen varit involverad i ett mindre initiativ inom Data Science, i syfte att med hjälp av Machine Learning kunna identifiera och definiera hälsosamma livsmedel.

Vad händer inom ditt fokusområde, Data & Analytics, just nu?

Ingen har väl kunnat undgå all hype kring de möjligheter som finns genom machine learning och AI, och det är få företag som idag inte har data- och AI-strategi högt på agendan. Dock fastnar de flesta av dessa initiativ fortfarande i frågeställningar kring att de grundläggande förutsättningarna inte finns på plats. Detta är framförallt i form av brist på korrekt data som man förstår vad den faktiskt innebär, men också i en allmän brist i kompetens och färdigheter i att kunna hantera och utnyttja denna data på bästa sätt. Man ser även att det finns stora legala- och compliance-mässiga utmaningar i att lägga över dataansvaret på mer automatiska lösningar, där det fortfarande krävs mycket manuella kontroller och aktiviteter för att leva upp till krav och föreskrifter.

Kopplat till detta finns det också ofta en stor skillnad i hur man pratar om dessa frågor på olika nivåer, vilket kan orsaka en del friktion inom organisationen. Man kan ofta se hur det på högre nivåer pratas och fokuseras en massa på hur AI och Machine Learning ska kunna prediktera och automatisera arbetet framåt, men där de anställda i den dagliga verksamheten samtidigt har problem med att ens kunna hitta en korrekt siffra på hur mycket de sålde förra veckan. För att lyckas behöver man därför skapa en helhetsbild som inkluderar och förklarar hur man kan använda data för att underlätta både i det dagliga arbetet och som en kritisk faktor för att överleva i den digitala omställningen.

Har du något bra ordspråk/motto som du gärna lever efter?

Inte egentligen, men i förvånansvärt många fall funkar ” Fail early, fail often, but always fail forward.” bra både i projekt och personliga sammanhang. Ibland kan det vara svårt för folk att se alla möjligheter som finns, och det är då ofta effektivare att bara visa exempel och prototyper som de kan ta ställning till snarare än att bara ställa en generell och alltför öppen fråga kring vad de är ute efter. Det handlar i grunden om att våga lägga sin personliga prestige åt sidan och se kritik och åsikter som ett sätt att ta sig framåt, snarare än som ett personligt påhopp.

Bok/podd du lyssnar på eller läser just nu som du kan rekommendera till andra? 

På bokfronten brukar det oftast finnas åtminstone en skön- och en facklitterär bok i ”In progress”-högen, och just nu så är det The Secret History respektive The Design of Everyday Things. På podcast-fronten finns det flera olika som går i mina hörlurar, men några rekommendationer är Under Femton och Spanarna för samtidsspaningar respektive Historiepodden, P3 ID och P3 Historia för mer historiska spaningar. På den nöjesmässiga sidan av Podcast-världen så är det mycket musik- och kulturrelaterade podcasts, där jag framförallt kan rekommendera Strong Songs, som på ett intressant och lagom nördigt sätt beskriver varför olika låtar känns och upplevs på det sätt som de gör.

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Som så många andra före mig så skulle jag vilja trycka på kultur och kollegor. Framförallt handlar det om att det är en samling duktiga och intressanta kollegor, men samtidigt väldigt prestigelöst där man inte lägger all sin personlighet i jobbet utan tycker det är viktigt att ha ett liv och intressen även utanför sitt dagliga jobb. I oroliga tider är det också skönt att ha den lagom intima storleken som vi har i Sverige där man känner alla och inte har en massa onödig byråkrati, men samtidigt kunna ha den stabilitet och nätverk som ges av att ha den europeiska BearingPoint-organisationen i ryggen.