Mitt namn är Stephanie Bol och jobbar som Business Analyst i Data and Analytics-teamet på vårt Stockholmskontor. Jag är uppvuxen utanför Norrköping men flyttade upp till Stockholm efter studierna i Lund. Som person är jag väldigt nyfiken och gillar därför att testa nya intressen men har i dagsläget fastnat lite extra för keramik och bouldering.

Beskriv din bakgrund

Utifrån mitt intresse för hälso- och sjukvård samt teknik hittade jag det passande programmet Civilingenjör inom Medicin och teknik på Lunds Tekniska Högskola där jag även hann med ett utbyte i Lima, Peru. Därefter har mitt intresse för e-hälsa, global hälsa, maskininlärning och dataanalys växt. Under mina studier hade jag en mentor från BearingPoint som gav mig en bra bild av företaget och jag valde därför att söka. Min uppfattning visade sig stämma och jag har varit väldigt nöjd med mitt val sedan dess.

Vad för slags projekt har du jobbat med?

Jag har haft varierande projekt sedan jag började - allt från medtech med en förstudie för egenmonitorering, till mobility där en ny hyrbilsplattform skulle implementeras. Möjligheten till variation är det fina med att vara konsult.

Vad händer inom svensk hälso- och sjukvård just nu?

Sjukvården står som alltid inför spännande utmaningar, i och med en åldrande demografi och färre som ska ta hand om fler. Därför har jag tagit ett större intresse till egenmonitorering, med andra ord att patienterna mäter sina värden från hemmet som sedan skickas digitalt till sjukvården för analys. Detta har visat sig förbättra vårdkvaliteten och minskat på resor till och från sjukvården. Tekniken finns där men regelverken hänger inte alltid med, speciellt ersättningsmodellen. Därför följer jag utvecklingen med spänning och hoppas fler ska ta vara på potentialen med egenmonitorering inom snar framtid.

Ordspråk/motto du gärna lever efter?

När jag står inför två personliga val brukar jag försöka välja det utmanande alternativet då det oftast är det valet som kommer vara det mest utvecklande och givande.

Vad läser du/lyssnar du på?

Eftersom jag har ett stort intresse för global hälsa konsumerar jag mycket från Hans Rosling och Gapminder, därför kan jag rekommendera boken Factfulness. Den ger en bra bild på hur det faktiskt ser ut i världen samt utmanar vår generella okunskap.

Vad är det bästa med att jobba på BearingPoint?

Mina fantastiska kollegor hamnar i toppen av listan tätt följt av spännande projekt samt roliga aktiviteter!