I Göteborg har vi ett härligt gäng konsulter som, utöver utmanande arbetsuppgifter, har skapat en fin sammanhållning bland kollegorna. I den här artikeln delar vi med oss av våra erfarenheter från utmanande och varierande arbetsuppgifter, samt hur vi har en stämningshöjande kultur som skapas av våra kollegor.

Hur det är att jobba på vårt Göteborgskontor?

Att arbeta som managementkonsult är spännande, lärorikt och utvecklande. Vi får möjlighet att arbeta med olika typer av projekt inom olika branscher och sektorer, både i Sverige och internationellt. Vi får också ständigt lära oss nya saker och utveckla våra kompetenser inom olika områden, såsom strategi, teknologi, data och innovation.

Vårt kontor i Göteborg ligger centralt vid Kungsportsplatsen, med utsikt över Avenyn och stadens puls. Här har vi vår bas och det är hit vi kommer för att träffa våra kollegor, delta i olika möten och aktiviteter, eller bara ta en fika och prata om allt mellan himmel och jord.

Det finns många fördelar med vårt kontor utöver våra fantastiska kollegor. Frukost varje morgon, gym i på källarplan, cykelgarage och inte minst öppen AW på fredagar för oss som arbetar på Convedum.

Linus Hansen, Senior Business Consultant, Finance & Risk

Vad gör vi när vi inte jobbar?

En viktig del av vår företagskultur är att ha roligt tillsammans, både på och utanför jobbet. Vi anordnar och deltar i olika sociala och sportsliga aktiviteter, både på kontors-, lands- och internationell nivå. Till exempel har vi våra skidresor till Orsa och Åre, vår lokala vårevent i Göteborg där det förra året bjöds på karaoke och god mat, sommar- och julfest i Stockholm med våra kollegor i Sverige, höstaktiviteter i Göteborg med bowling, dart eller liknande, och våra internationella event där vi träffar våra kollegor från kontor runt om i världen.

Vi försöker också att hitta på nya och spännande saker att göra tillsammans, som att åka wakeboard, spela golf eller lösa paddling i skärgården. Vi tycker att det är viktigt att ha en bra balans mellan arbete och fritid, och att kunna njuta av livet i Göteborg.

Vi gör många roliga aktiviteter. Vi försöker få till gemensamt gympass på fredagar när flera av oss är samlade. Nu det senaste har det dock varit fokus på laddning inför Vasaloppet.”

Oskar Ekebring, Senior Business Consultant, Data & Analytics

Vad får dig att trivas på BearingPoint i Göteborg?

Det finns många anledningar till att vi trivs på BearingPoint i Göteborg, men om vi ska nämna några få så är det framförallt människorna och möjligheterna. Vi har ett fantastiskt team av kollegor som är engagerade, kompetenta, hjälpsamma och roliga.

Vi har också en mängd möjligheter att utvecklas och växa som konsulter och människor. Vi får arbeta med intressanta och utmanande projekt som gör skillnad för våra kunder och samhället.

Vi är stolta över att vara en del av BearingPoint i Göteborg, och vi hoppas att du vill bli en del av vårt team!

Vi är ett litet kontor där alla känner alla vilket gör att vi har en väldigt avslappnad stämning på jobbet. Det är alltid lätt att hugga tag i någon oavsett ifall man behöver hjälp med något jobbrelaterat eller bara ha någon att snacka strunt med över en kopp kaffe.

Magnus Rolandsson, Consultant, Data & Analytics