Linda heter jag, pluggade till civilingenjör STS i Uppsala och är nu, sedan ett år tillbaka, på BearingPoint för andra gången! Under min karriär så har jag haft ett fokus på operational excellence och supply chain frågor, både som konsult och i linjeroll. Den erfarenheten har jag med mig in i min nuvarande roll som Resource Manager samtidigt som jag fortfarande är involverad i projekt och affärsutveckling. Jag bor i Uppsala med min son och några dagar i veckan hittar ni mig på vårt nya fina kontor vid Hötorget i Stockholm.

Vad gör man egentligen som Resource Manager?

Som Resource Manager (RM) så koordinerar jag bemanningen av våra projekt, prognostiserar kommande behov samt håller ihop portföljen av internaktiviteter som konsulter arbetar med mellan kunduppdrag. Uppdraget som RM ligger i gränslandet affärsutveckling, operativ uppföljning och HR/ledarskap. Ingen dag är den andra lik!

Hur matchas konsulterna med rätt projekt?

Mitt mål är att hitta rätt resurser till varje projekt och rätt projekt till varje resurs. Därför är det viktigt för mig att lära känna alla våra medarbetare och förstå vad som driver och utvecklar dem. Som junior konsult så kretsar mycket kring att bygga upp det vi kallar core consulting skills och det kan variera vilka branscher man hamnar inom. I takt med att våra konsulter bygger specialisering och intresse så är det också viktigt att de får utrymme att utveckla de delarna.

Våra projekt varierar i omfattning och kan pågå från två veckor upp till ett år. För oss är det viktigt att man som konsult får prova olika uppdrag och roller för att utvecklas, och att det löpande finns en dialog om utveckling med närmsta chef och projektledare.

Samarbete med BearingPoint i andra länder

Jag har nära kontakt och samarbete med mina motparter i övriga länder. Saknas den kompetens som vi behöver i Sverige så finns den högst troligen hos någon annan av våra många konsulter runtom i världen. Vi har dessutom jobbat mycket med att utveckla vår CV/kompetensdatabas det senaste året för att snabbt kunna identifiera möjliga kandidater. För de konsulter som är intresserade av utlandsmöjligheter så kan de, via vår databas, även själva följa vilka internationella uppdrag/vakanser som finns tillgängliga.

Tiden mellan projekt ska skapa värde

Det är viktigt att tiden mellan projekt skapar värde för våra konsulter och för företaget. Därför hanterar jag också vår interna projektportfölj där jag planerar och fördelar ut uppgifter kopplat till affärsutveckling, utbildningar eller interna engagemang. Som konsult är tiden mellan projekt ett ypperligt tillfälle att bygga på sin expertis och bidra till utveckling av vår verksamhet på olika sätt.

Slutligen, vad lyssnar du på i lurarna just nu?

Jag pendlar en hel del med tåg och det hade ju kunnat vara ett bra tillfälle att lyssna på både det ena och det andra men där föredrar jag faktiskt att passa på att ha det tyst omkring mig. Men jag är ett stort fan av att gå på konserter och ser bland annat fram emot att gå på Way out west i sommar.