Toggle search
Toggle location

Firma de consultanţă în domeniul managementului şi tehnologiei îşi extinde activitatea în Asia

Shanghai/Frankfurt, 9 iulie 2013 – Firma de consultanţă BearingPoint (www.bearingpoint.com) în domeniul managementului şi tehnologiei şi-a extins aria geografică prin deschiderea unui nou birou în Shanghai, China. Încă din anul 2011, BearingPoint a demarat o alianţă strategică cu ABeam Consulting în vederea acoperirii pieţelor asiatice. Odată cu înfiinţarea în China a unei societăţi comerciale al cărei capital social este deţinut în întregime de către BearingPoint şi deţinând un nou birou în Shanghai, BearingPoint va dispune de o poziţie mai bună pentru abordarea activităţilor comerciale în creştere aferente acestei pieţe cheie şi pentru satisfacerea cererii clienţilor săi cheie europeni în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă la nivel local. BearingPoint este acum prezentă în 17 ţări prin intermediul filialelor sale. BearingPoint şi ABeam îşi vor extinde serviciile pentru piaţa chineză şi îşi vor intensifica colaborarea la nivel local.

De-a lungul ultimilor trei ani, BearingPoint şi ABeam au finalizat cu succes proiecte în China concentrându-se în special pe companiile multinaţionale (MNC) din Germania, Franţa şi din alte ţări europene precum şi filialele lor locale. O provocare cheie a companiilor multinaţionale în China constă în dezvoltarea şi implementarea strategiilor de afaceri funcţionale, structurilor şi proceselor organizatorice eficiente într-un mediu de investiţii şi afaceri în continuă schimbare şi creştere.

Peter Mockler, Managing Partner în cadrul BearingPoint: „Oferim servicii clienţilor noştri de pe întreg mapamondul. În țările în care nu avem birouri, facem acest lucru prin intermediul alianţelor strategice. În plus, deschidem propriile birouri în regiunile în care clienţii noştri văd potenţialul lor viitor în afaceri. Astfel, investim împreună cu clienţii noştri pentru a fi acolo unde aceştia au nevoie să fim. ABeam este un partener de alianţă de încredere în China, ce va beneficia imediat de pe urma investiţiei noastre.”

Hunglin Tang, Administrator pentru Marea Regiune Chineză în cadrul ABeam: „Colaboram pe piaţă chineză şi ne unim resursele şi posibilităţile în funcţie de nevoile clientului. Investiţia BearingPoint în China reprezintă un semnal pozitiv pentru alianţa noastră şi credinţa puternică în ceea ce priveşte dezvoltarea şi creşterea ulterioară a pieţei de consultanţă de business în China.”

Bayer HealthCare, o firmă inovatoare, lider pe piaţa mondială în domeniul industriei sănătăţii şi unul dintre clienţii BearingPoint în China comentează decizia de investire a firmei BearingPoint: „Piaţa chineză rămâne o regiune de creştere de top pentru firma noastră în viitor. Pentru noi este important să ştim că unul dintre consultanţii noştri de încredere pentru transformări mari în domeniul afacerilor dispune de capacitatea de a ne sprijini nu doar pe piaţa internă cât şi în străinătate.”

Din iulie 2013, Yvon Donval, Partener în cadrul BearingPoint şi Jan Bernstorf, Director în cadrul BearingPoint, îşi vor desfăşura activitatea în Shanghai pentru a stabili metoda de lucru locală în domeniul consultanţei.
Yvon Donval: „Obiectivul nostru constă în asigurarea de servicii clienţilor noştri din China cu aceeaşi dedicare şi pasiune ca în Europa. Putem utiliza eficient serviciile şi activele europene de succes pe care să le adaptăm cerinţelor chineze. Printre acestea, se numără, de exemplu, active cum ar fi calculatorul de emisii LogEC sau instrumentul de analiză al datelor voluminoase Hypercube şi, într-o mai mare măsură, cunoştinţele bogate în domeniul consultanţei de business alături de strategia funcţională, restructurarea organizatorică, re-designul procesului de afaceri şi transformarea IT.”

Despre BearingPoint

Consultanţii BearingPoint au înţeles că lumea afacerilor este în continuă transformare şi că rezultatele complexe au nevoie de soluţii inteligente, adaptate. Clienţii noştri, indiferent dacă provin din industriile comerciale, financiare sau din domeniul guvernamental au avut rezultate reale atunci când au lucrat cu noi. Noi combinăm potenţialul industrial, operaţional şi tehnologic cu proprietatea relevantă sau cu alte active, pentru a croi soluţii potrivite pentru provocările fiecărui client. Această abordare – adaptarea – este inima culturii noastre şi a condus la o relaţie trainică cu multe dintre companiile şi organizaţiile de vârf, pe plan mondial. Echipa BearingPoint de 3500 de oameni, deservește clienţii noştri împreună cu reţeaua noastră globală de consultanţă, în peste 70 de ţări şi se angajează să parcurgă cu ei un drum cu rezultate măsurabile şi cu un succes de lungă durată.